🚚GRATIS EUROPA ORDER > 150 €

TOPP TILLBEHÖR FÖR DIN MOTORCYKEL

🚚GRATIS ITALIEN ORDER > 50 €

BMW R 1250 GS Adventure säger adjö

La BMW R 1250 GS Adventure dice addio - Endurrad

Paolo Migliori |

BMW R 1250 GS Adventure: An Emotional Farewell

BMW R 1250 GS Adventure kommer att åka på en avskedsturné som Ultimate Edition, men ännu inte i Tyskland.

Nya BMW R 1300 GS har funnits på marknaden sedan november 2023, men BMW har ännu inte introducerat någon efterföljare till BMW R 1250 GS Adventure. Därför förblir Adventure-varianten tillgänglig i 1250-versionen. Det verkar dock som att slutet är nära, vilket antyds av introduktionen av R 1250 GS Adventure Ultimate Edition. Den nya R 1300 GS Adventure, som skulle kunna kallas R 1400 GS, tillsammans med andra modeller i R 1300-serien, förväntas lanseras mellan 2024 och 2025.

BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition 2024

Från och med den 10 februari 2024 kommer BMW Motorrad att lansera R 1250 GS Adventure Ultimate Edition i Nederländerna och Belgien, med 100 enheter tillgängliga för varje land. I Nederländerna blir priset 32 ​​950 euro, medan det i Belgien blir 29 950 euro inklusive skatter.

Triple Black stil med full utrustning

BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition är en fullt utrustad version i Triple Black-stil. Enligt BMW Motorrad Nederländerna erbjuder den här utgåvan, trots det höga priset, besparingar på mer än 2 600 euro jämfört med standardutrustning. Den omfattande utrustningen inkluderar komfort-, touring-, dynamiska och lätta paket, det semi-aktiva Dynamic ESA-chassit, växlingsassistent, uppvärmda grepp och säten, guldanodiserade kors-ekrade hjul, Keyless Ride-system, stöldlarmsystem, olika skydd , samt svarta aluminium resväskor och toppfodral.

Begränsad upplaga 2024 för Nederländerna och Belgien

R 1250 GS Adventure Ultimate Edition identifieras som en begränsad specialmodell, med guldfärgade emblem och gula dekorativa ränder, vilket ökar dess igenkänningsvärde jämfört med Ultimate Edition som erbjöds i Italien våren 2023. Den senare hade svarta hjul med korsade ekrar och en vanlig Akrapovic ljuddämpare.

Ultimate Edition 2023 för Italien

BMW planerar att producera 2 100 exemplar av R 1250 GS Adventure Ultimate Edition globalt. Denna specialmodell lanserades första gången i Italien våren 2023, även den baserad på Triple Black-varianten och utrustad med nästan alla tillval som finns tillgängliga i BMWs onlinekonfigurator, inklusive frästa aluminiumkomponenter från Option Original Accessories-serien -719. Priset för Italien 2023 var 26 900 euro, en besparing på 2 000 euro jämfört med standardkonfigurationen. Även om BMW nu erbjuder denna specialmodell i flera europeiska länder, är den ännu inte tillgänglig för återförsäljare och kunder i Tyskland.
Uppenbarligen för de raffinerade gommarna Premiumtillbehör till BMW R1250 GS Adventure du kan hitta dem påEndurrad .

Slutsats

Nya BMW R 1300 GS Adventure (eller "R 1400 GS") finns ännu inte på marknaden, men R 1250 GS Adventure avslutar redan sin resa i Europa med Ultimate Edition. Efter Italien, där den lanserades våren 2023, kommer Ultimate Edition att anlända till Nederländerna och Belgien från den 10 februari 2024, med 100 enheter för varje land, baserat på Triple Black-versionen och med en anmärkningsvärd prisfördel jämfört med standarden modell. Men för närvarande är inga lanseringar planerade i Tyskland.

BMW R 1250 GS Adventure har representerat en referenspunkt inom äventyrsmotorcyklarnas värld i flera år. Med dess utgång undrar många entusiaster hur framtiden för äventyrsmotorcyklar kommer att bli.I den här artikeln kommer vi att utforska vad som gjorde BMW R 1250 GS Adventure så speciell och vad vi kan förvänta oss i framtiden.


En av de utmärkande egenskaperna hos BMW R 1250 GS Adventure var dess mångsidighet. Lämplig för långa resor på asfaltvägar, men också för att ta sig an tuff terräng, lyckades denna cykel kombinera det bästa av två världar. Den kraftfulla 1254cc tvåcylindriga boxermotorn gav exceptionellt vridmoment och mjuk acceleration, vilket gör varje resa till en oförglömlig upplevelse. Dessutom säkerställde det avancerade fjädringssystemet och robusta strukturen stabilitet och komfort, även under de mest krävande förhållanden.


Men det var inte bara hennes framträdande som gjorde henne unik. Teknisk innovation har spelat en avgörande roll. BMW R 1250 GS Adventure var utrustad med banbrytande funktioner som ShiftCam-transmissionssystemet, som optimerade prestanda vid olika varvtalsnivåer, och TFT-färgskärmen, som gav all information som föraren behövde på ett tydligt och intuitivt sätt. Dessa funktioner förbättrade inte bara körupplevelsen utan ökade också säkerhetsnivån.


Farväl till BMW R 1250 GS Adventure representerar en betydande förändring i äventyrsmotorcykellandskapet. BMW fortsätter dock att arbeta med innovationer som lovar att ta kvalitet och prestanda till nya nivåer. För entusiaster, även om det är svårt att säga adjö till en ikon som BMW R 1250 GS Adventure, ser framtiden lovande ut med nya utmaningar och möjligheter i horisonten.


Sammanfattningsvis kommer arvet från BMW R 1250 GS Adventure att leva vidare i motorcykelentusiasters hjärtan under lång tid framöver. Hans inverkan på äventyrsmotorcyklarnas värld är obestridlig, och hans farväl markerar slutet på en era, men också början på en ny fas full av möjligheter. Håll ögonen öppna för vidare utveckling i äventyrsmotorcykellandskapet.

Lämna en kommentar

Observera: kommentarer måste godkännas innan publicering.