🚚GRATIS EUROPA ORDER > 150 €

TOPP TILLBEHÖR FÖR DIN MOTORCYKEL

🚚GRATIS ITALIEN ORDER > 50 €

Ny BMW F 900 GS / ADV

Nuova BMW F 900 GS / Adventure - Endurrad

Peppe |

Nya BMW F 900 GS / ADV: funktioner och nyheter

F 900 GS designades för att erbjuda en extremt kraftfull åktur och möjlighet att utforska ovanliga vägar och stigar. Tack vare en snabb och lätt motor kommer du att vara fri att navigera i stenar, grus, vind, vatten och berg. Upplev äventyret med F 900 GS, övervinn gränser och upptäck spänningen med #SpiritOfGS.

F 900 GS erbjuder en optimal terrängupplevelse tack vare sin ergonomiska design: högt styre, låga fotstöd och en högre bromspedal, mer åtkomlig tack vare de sänkta stoppen. Den fällbara pedalen säkerställer maximal tillgänglighet, medan den justerbara växelpedalen säkerställer den perfekta hållningen. Låt dig guidas av denna motorcykel i absolut komfort!

F 900 GS erbjuder förbättrad komfort och säkerhet tack vare handskydden, tillverkade av plast som standard, som kan skydda mot vind och väder. För mer erfarna ryttare finns även Enduro-handskydd med skaft av metall. Dessutom är det möjligt att montera BMW navigationsenheter eller andra elektroniska enheter på motorcykeln tack vare den valfria förberedelsen.

F 900 GS är en lätt och högpresterande motorcykel som bara väger 219 kg*. Tack vare nya komponenter som plasttank, batteri, bakdel och Akrapovič ljuddämpare är acceleration och hantering utmärkt. Det erbjuder en fantastisk körupplevelse.

Den helt nya F 900 GS utlovar en exceptionell körupplevelse både i rak linje och i terräng. Den tvåcylindriga radmotorn erbjuder hög prestanda med en toppeffekt på 77 kW (105 hk) vid 8 500 rpm och ett maximalt vridmoment på 93 Nm vid 6 750 rpm. Motorcykeln garanterar körglädje på varje sträcka.

Varje aspekt av F 900 GS är skapad för att du ska kunna ta dig an de vildaste vägarna. Dess aggressiva design, rampaneler för maximalt grepp och justerbar vindruta, säkerställer att du kan experimentera utan gränser. På så sätt kan du alltid framhäva din GS-anda, med den kraftfulla logotypen på tanken. Följ med på äventyret med F 900 GS.

Den lätta plasttanken är designad för att optimera vikten på ditt fordon utan att kompromissa med bränslekapaciteten. Med en vikt på 62 % mindre än en ståltank och en kapacitet på 14,5 liter, låter denna tank dig hålla tillräckligt med bränsle för dina äventyr. Den strömlinjeformade formen gör det även möjligt att fästa mjuka väskor, ryggsäckar eller aluminium resväskor.

Den nya BMW F 900 GS / ADV presenterades i början av 2020 och skapade omedelbart rubriker för sina många nya funktioner och förbättringar. I den här artikeln kommer vi att berätta om alla de mest intressanta egenskaperna hos denna motorcykel och hur den beter sig på vägen.

 

Låt oss börja omedelbart med de två tillgängliga versionerna: F 900 GS och F 900 GS Adventure. Den första är idealisk för blandad användning mellan väg och lätt terräng, medan den andra är mer lämpad för dem som letar efter en komplett äventyrsmotorcykel som klarar av vilken terräng som helst. Båda versionerna är utrustade med en 895 cc parallell tvillingmotor, som levererar en maximal effekt på 105 hk vid 8 500 rpm. Motorn är ihopkopplad med en sexväxlad växellåda och kedjeslutdrift.

 

Bland de mest intressanta innovationerna hittar vi spaljéramen i stål som gör cykeln lättare och lättare att hantera. F 900 GS väger bara 211 kg (i körklart skick), medan Adventure-versionen väger in på 229 kg.Väghållningen garanteras av det justerbara fjädringssystemet på båda axlarna: fram finns en 43 mm teleskopgaffel, medan bak finns en monoshock med gasfjädrar. Dessutom har cykeln skivbromsar på båda hjulen, med fyrkolvsok fram och tvåkolvsok bak.

 

En annan intressant nyhet är introduktionen av det dynamiska traction control-systemet (DTC), som reglerar kraftleveransen baserat på markförhållanden. På så sätt förblir motorcykeln stabil och säker även på hala eller ojämna underlag. DTC-systemet är justerbart på tre interventionsnivåer: Regn, Väg och Dynamisk.

 

Slutligen kan vi inte låta bli att prata om den tekniska utrustningen för den nya BMW F 900 GS / ADV. Motorcykeln är faktiskt utrustad med en 6,5-tums TFT-instrumentbräda, som ger detaljerad information om motorcykelns prestanda och körhjälpssystem. Bland de senare hittar vi ABS Pro-systemet, som reglerar bromsningen automatiskt för att undvika hjullåsning, och däcktryckskontrollsystemet.

 

Sammanfattningsvis är nya BMW F 900 GS / ADV en motorcykel med en sportig och äventyrlig karaktär, perfekt för den som letar efter ett fordon som klarar alla typer av terräng. Med sin kraft, lätthet och senaste generationens tekniska utrustning är den avsedd att bli en av de mest älskade motorcyklarna av äventyrsentusiaster på vägen.

Lämna en kommentar

Observera: kommentarer måste godkännas innan publicering.